Beleggingsrisico’s/AFM

Beleggen zonder risico bestaat niet. Geld uitlenen door middel van obligaties of deelnemingen kan er toe leiden dat u uw geld kunt verliezen. Of de obligaties of de participaties voor u geschikt zijn hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld uw vermogen, kennisniveau, ervaring met beleggen en uw persoonlijke omstandigheden. European Capital Exchange adviseert u om eerst contact op te nemen met een financieel adviseur alvorens u een obligatie koopt of een deelneming doet. Ook adviseren wij u, indien u via ons platform belegt, uw inleg over verschillende projecten te spreiden en maximaal 10% van uw belegbaar vermogen via crowdfunding te beleggen.

Overwegingen

Als één of meer van deze voorbeelden bij u van toepassing zijn wordt het afgeraden om obligaties of aandelen te kopen:

  • U heeft geen ervaring met beleggen;
  • U begrijpt niet hoe onze obligaties werken;
  • U wilt geen geld verliezen;
  • U leent geld en u gebruikt dit om te beleggen;
  • U heeft minder pensioen of minder geld om de belangrijkste dingen te kunnen doen (bijvoorbeeld voedsel, huisvesting en kleding) als u geld verliest door de obligaties;
  • U heeft het geld van de obligaties nodig. U kunt het geld niet minimaal 5 jaar missen;
  • U heeft de rente van de obligaties nodig om de belangrijkste dingen te kunnen doen (bijvoorbeeld voedsel, huisvesting en kleding).

AFM

Op de site van de AFM vindt u diverse checklists en tips. Tot slot willen wij u erop wijzen dat European Capital Exchange geen beleggingsadvies of investeringsadvies verstrekt. De op het platform gepubliceerde projecten zijn geen (beleggings)aanbevelingen van European Capital Exchange om investeringen te doen.

Voor een aantal beleggingsproducten werkt European Capital Exchange nauw samen met partijen die in het bezit zijn van een AFM Vergunning als Beleggingsonderneming, zoals AndersFinancieren. Dit is met name van toepassing als het gaat om de registratie en monitoring van beleggingen. De ontwikkeling van de organisatie en de verrichte werkzaamheden staan onder doorlopend toezicht van de AFM en DNB.

 

 

Blijf verbonden

Meld u hieronder aan voor onze ecXchange Update

Kapitaal is meer dan geld.

European Capital Exchange
Voor zowel kapitaalzoeker als belegger bieden wij het antwoord op traditioneel financieren en investeren.

Bel ons nu

Voor vragen neem contact op

+31 85 303 84 90