Over European Capital Exchange

Wie zijn wij?

European Capital Exchange is een dynamisch en jonge organisatie met een nu al bewezen trackrecord en staat van dienst. Voor organisaties die op zoek zijn naar (alternatieve) financiering bieden ze niet alleen een begeleiding- en monitoringtraject, maar ook direct tastbare financieringsoplossingen via het platform.

Wat doen we?

European Capital Exchange is een platform dat beleggers in staat stelt direct te beleggen in ondernemingen en organisaties. Daarnaast ondersteunt European Capital Exchange organisaties bij het orgineren van de case zodat de belegger weet waar hij aan begint en omgekeerd. Belangrijke stappen hierbij zijn de documentatie, balansrating en de business case. 

Waarom doen wij dat?

Het financieringsplatform European Capital Exchange speelt in op de terugtredende banken in het MKB, hoofdzakelijk (GZ) segment en instellingen. Directe gevolgen hiervan zijn moeizame kredietverstrekkingen, minder aandacht en toegevoegde waarde in adviesgesprekken. Mocht er tot bancaire kredietverlening worden overgegaan is het gevolg dat een kredietverlening een lagere kredietvolume kent en kortere looptijden. Tevens leidt dit vaak tot hogere kosten en aangescherpte voorwaarden (convenanten). In dit spanningsveld hebben ondernemers en bestuurders behoefte aan toegang tot alternatieve financieringsbronnen en onafhankelijke ondersteuning (advies) bij het aanspreken van deze financieringsbronnen.

Voor wie?

​European Capital Exchange kent twee hoofddoelgroepen, namelijk :
1. Ondernemers en organisaties met een financieringsbehoefte van € 250.000,-;
2. Beleggers die solide willen investeren met een aanvaardbaar risico.

Blijf verbonden

Meld u hieronder aan voor onze ecXchange Update

Kapitaal is meer dan geld.

European Capital Exchange
Voor zowel kapitaalzoeker als belegger bieden wij het antwoord op traditioneel financieren en investeren.

Bel ons nu

Voor vragen neem contact op

+31 85 303 84 90